Família en joc: un espai per ajudar a trobar la pròpia manera de ser mare
Sovint la societat en la que vivim planteja una maternitat força exigent ja que s’esperen conductes molt concretes per part de la mare que si no es donen es valora que aquesta no és apta: sacrifici, amor incondicional, paciència infinita, disponibilitat absoluta… Això provoca inseguretat, un baix autoconcepte i sentiments de culpa en la mare, que òbviament no ajuden a gaudir del procés de la maternitat ni molt menys a crear un vincle afectiu segur amb els fills i filles.
És cert que no s’ensenya a ser mares, però potser ja ha de ser així, perquè no hi ha una única manera de ser-ho. En situacions de dubte sobre algun tema relacionat amb la maternitat i per tal que les mars no se sentin tan soles en aquests moments, és fantàstic poder comptar amb espais segurs, confidencials i acollidors on poder compartir els neguits habituals amb altres mares i els seus nadons, així com amb professionals especialitzades en el vincle materno-infantil des del bon tracte. El fet de conèixer altres realitats i de trobar la pròpia manera de ser mare, facilita que aquestes se sentin més segures, satisfetes i preparades per als reptes que comporta la maternitat, tant si es compta amb un company o companya en la criança com si es tracta d’una família monoparental.
Des de l’Associació invia creiem en el potencial transformador de cada persona que atenem i oferim aquest tipus d’espai a mares amb infants de 0-3 anys gràcies al programa Família en joc. Aquest espai pren forma de diferents maneres: com un espai individual i acollidor entre la mare i una professional, com un espai familiar entre la mare i el seu fill o filla, o com un espai compartit amb altres famílies i dinamitzat per una professional. En aquest sentit, el projecte facilita eines per entendre el moment de desenvolupament dels fills i/o filles, per tal d’afavorir el vincle materno-filial a traves del joc i per desenvolupar les capacitats marentals per a la criança i crear un espai de reflexió i creixement familiar. Comptem amb diverses places subvencionades i per tant gratuïtes per a les famílies durant aquest 2019.
Per a més informació
- Si vols més informació sobre aquest o altres projectes que tenim en marxa des del Servei d’Atenció a Famílies i Infància de l’Associació invia, pots contactar per correu electrònic a safi@invia.cat o per telèfon al 93 215 56 26.