365 dies construint i acompanyant

Tanquem un 2023 en què hem pogut sentir l’escalfor i l’estima de totes les que ens acompanyeu en la incansable lluita contra les violències masclistes. I és que enguany hem celebrat 70 anys remant plegades per una societat més justa i igualitària, lliure de discriminacions i violències, i ho hem fet acompanyades de totes les treballadores, voluntàries, entitats i institucions que ho han fet possible.  
 
70 anys escoltant, acollint i acompanyant milers i milers de dones i construint, juntes, un present i un futur millors. Dones amb vivències, històries, famílies i bagatges molt diversos han passat per l’Associació in via des que vam obrir les portes el 1953, però totes elles marcades per la mateixa xacra que encara ara ens manté vives: les violències masclistes. Enguany, a l’Estat espanyol s’han comès 55 feminicidis, als quals cal sumar dues menors d’edat assassinades també en el marc de la violència masclista. Des que se’n van començar a comptabilitzar les víctimes, el 2003, ja en són 1.237, i aquestes són només les xifres oficials.  
 
De fet, ja vam començar l’any amb les mans al cap davant el repunt d’assassinats masclistes de finals de l’any passat, que van portar el Govern a proposar noves mesures contra les violències masclistes. Com a entitat de referència a Catalunya per a la prevenció i l’erradicació d’aquesta xacra, diversos mitjans de comunicació ens van entrevistar per saber el punt de vista de les nostres professionals pel que fa a aquestes mesures que, com ja vam remarcar, crèiem insuficients i poc centrades en la prevenció i els agressors.  
 
Enguany, des de l’Associació in via hem proporcionat atenció residencial integral a 145 dones, de les quals 15 infants i 16 menors d’edat tutelades, totes elles supervivents de violències masclistes. Pel que fa a l’atenció terapèutica, hem acompanyat 1.291 persones a través d’atenció individual (269), familiar (505) i grupal (517). Hem proporcionat atenció educativa i pedagògica a 455 persones, de les quals 245 dones i 203 infants i adolescents. A nivell d’orientació i formació hem acompanyat 586 persones, 442 de les quals eren dones i 165 supervivents de violències masclistes. Des del Projecte Suport a Famílies en Situació de Vulnerabilitat, i a l’espera de tancar el projecte, hem atès 146 famílies (387 persones), tancant convenis amb 13 municipis i 3 consells comarcals. I des del telèfon de gestió delegada Infància Respon hem atès 9.265 trucades en relació amb casos d’infància en risc.  

Ara, comencem un 2024 amb la mateixa força que sempre, i amb el propòsit que totes les nenes, noies i dones; que totes les persones, sense importar quin sigui el seu passat o el camí que han recorregut, puguin somiar i viure amb llibertat. Nosaltres ens comprometem a continuar lluitant per fer d’aquest un món més just i igualitari, un món sense discriminacions ni violències


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *