El projecte Resiliències, un programa per prevenir i intervenir terapèuticament situacions de maltractament infantil

El projecte Resiliències que portem a terme a Associació in via, amb el finançament del Departament de Drets Socials i Inclusió de la Generalitat de Catalunya, té per objectiu l’atenció a infants, adolescents i famílies per prevenir i intervenir terapèuticament en situacions de maltractament infantil.

La violència cap als infants i adolescents dins del nucli familiar i les actuacions negligents o de risc per part dels progenitors és quelcom preocupant en una societat que lluita pel benestar i millora de les condicions emocionals dels més petits.

El programa Resiliències intervé de manera terapèutica amb les famílies de manera preventiva i de manera reparadora per tal de trencar els cicles de violència o reconduir la reproducció de patrons apresos amb un estil educatiu autoritari, amb la mirada posada en els drets de la onfància, la seva protecció i el seu benestar per sobre de tot.

Com ho fem?

Mitjançant el nostre equip de professionals, oferim una teràpia sistèmica individual per a atendre a infants i adolescents que han estat en situació de risc o maltractament per part dels progenitors/es o adults cuidadors/es.

Així mateix, oferim teràpia familiar sistèmica per atendre a famílies en què s’estan duent a terme dinàmiques mal tractants, per tal de trencar la violència.

Amb la teràpia familiar sistèmica també atenem de manera preventiva a famílies amb dinàmiques de relació disfuncionals que podríem esdevenir en violència cap als seus fills i filles.

A més, fem assessorament professional per intervenir amb famílies derivades per situacions de risc i maltractament.

Criteris d’admissió

Es poden acollir a aquest projecte les famílies amb infants de 0 a 18 anys.

Per als infants i adolescents de 0 a 18 anys, és necessària l’autorització dels progenitors o adults cuidadors/es.

També poden accedir al programa els professionals de la xarxa que facin demanda.

Per a més informació: safi@invia.cat

El projecte Resiliències és finançat per:


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *