Una ruta per visibilitzar dones referents del Poblenou 

L’Associació in via i la Coordinadora d’Entitats del Poblenou impulsen la campanya #VisibilitzemLesPoblenou

Visibilitzar algunes de les dones que han fet del Poblenou un barri més soror, feminista i solidari. Aquest era l’objectiu de la ruta ‘#VisibilitzemLes: Dones del Poblenou’, que hem organitzat conjuntament amb la Coordinadora d’Entitats del Poblenou en el marc del 8M i a la qual hi han assistit una trentena de veïnes i veïns del barri, així com usuàries, treballadores i voluntàries de l’entitat.

La ruta s’emmarca dins de la campanya #VisibilitzemLes, que l’Associació in via i el Social.cat –el diari digital de l’acció social a Catalunya– recuperem enguany per posar en el mapa les dones que la societat patriarcal ha intentat silenciar. 

Durant la ruta s’han visibilitzat sis dones referents del barri, sense les quals Poblenou no seria el mateix: Montse Milà, incansable lluitadora pels drets de les persones treballadores i les migrades; Gisela Gelabert, que forma part de la tercera generació de dones que estan al capdavant de la Pastisseria Triomf; Montserrat Pocurull, una de les primeres dones que va participar en curses atlètiques i la primera dona presidenta de la Coordinadora d’Entitats del Poblenou, càrrec que va ostentar durant 45 anys; Helena Pérez, gràcies a qui Poblenou té un drac propi que representa el barri al correfoc de les Festes de la Mercè i impulsora de la Colla del Drac; Mari Pla, infermera comunitària i activista social, actualment imparteix tallers d’envelliment saludable orientats a teixir xarxa entre la gent més gran del barri; i la Coral de Dones de la Flor de Maig, un grup de dones que es reuneix cada dimarts a l’Ateneu La Flor de Maig per reivindicar cantant: contra la violència masclista i el patriarcat. 

Es tracta de dones que, amb la seva constància, emprenedoria i manera de fer, ens han apropat les unes a les altres i han convertit el barri en un espai de sororitat, caliu i feminisme. Tanmateix, són dones de qui moltes no en sabem ni el nom ni la història, que han quedat soterrades per les fites assolides pels homes. Per això, aquest 8M, volíem posar-les al mapa perquè ocupin el lloc que es mereixen!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *